Effe Checken: Destiny 2 Beta

De beta van Destiny 2 is alweer even voorbij maar nu pas zijn wij in staat om een volledige overview te geven van onze bevindingen. Waar Destiny 1 stopte in een tijd van hoogmoed en voortvarendheid begint het tweede deel met een gruwelijke inval op de City en de Traveller. Vertellen we nu al teveel? Eigenlijk niet want er is zelfs in de Beta van Destiny 2 al heel veel te beleven!

Cinematisch verhaal

Het begint allemaal met een cinematisch verhaal. Daar waar Destiny jammerlijk faalde in het goed overbrengen van het verhaal weet het tweede deel daar een heel andere twist aan te geven. De eerste missie die wij te spelen kregen (en tegelijkertijd ook de introductie in Destiny 2) zet eigenlijk de toon voor de hele game. Juist daarom is het zo belangrijk om het verhaal goed over te krijgen op de gamer en dat lukt ondanks wat kleine laadtijden bij de cutscenes behoorlijk goed. Bekijk onze Gameplay video maar eens als je onze ervaring met de game wil zien. Het ziet er heel anders uit dan Destiny en dat is maar goed ook. Wat duidelijk is, is dat Bungie geleerd heeft van de originele game en meerendeel van de feedback verwerkt heeft in Destiny 2.

Ook deze keer kun je weer aan de slag met de drie hoofdklasses die ook al te vinden zijn in Destiny, de Titan is de brute kracht, de Hunter is de slimme en vooral stille toevoeging en de Warlock lijkt veelal op de healer class die andere RPG’s bieden. Deze keer is er echter voor gekozen om die verhoudingen op scherp te zetten. De subclasses gaven eigenlijk altijd aan welke rol je vervulde in een team, maar in Destiny 2 word een heel nieuw legio aan subclasses aangeboden waardoor het weer zoeken word naar wat je het beste kunt pakken.

Nieuwe multiplayer modes

De multiplayer was nog even beperkt tot twee spelmodi op twee verschillende maps. De “Low intensity” multiplayer was gereserveerd voor een persoonlijke favoriet genaamd Control. Waar het in feite neer komt op het vasthouden van bepaalde positief in een level terwijl de tegenpartij hetzelfde probeert te doen. Deze modus is altijd al succesvol geweest in Destiny en lijkt nu ook in het tweede deel zijn vaste fans te mogen gaan verwelkomen.

Een nieuwe modus deze keer zat hem in de “High intensity” multiplayer. De nieuwe spelmodus genaamd Countdown is nieuw voor Destiny en is eigenlijk een modus die wel te vinden is in bijvoorbeeld Call of Duty. Team A moet een bom activeren, en team B moet dat voorkomen. In Destiny heeft dat een flinke strijd tot gevolg waarbij nooit helemaal vastgelegd is wie er gaat winnen. Beide spelmodi leken overigens ook wat stabieler en eerlijker te draaien dan in Destiny het geval was.

The Inverted Spire

En eigenlijk ook meteen de grote klapper van de Beta. The Inverted Spire is een zogeheten Strike zoals wij die ook kennen uit Destiny. Het doel is heel simpel: Knok je een weg langs allerlei vijanden en sloop de baas op het eind. Deze keer kregen wij het aan de stok met een Vex vijand die zijn bossfight in meerdere stadia wist te verdelen. Dat is ook al in Destiny terug te vinden bij bijvoorbeeld de Shield Brothers Strike maar het is fijn om te zien dat Bungie deze manier van Strikes aanbieden terug laat komen. In het geval van The Inverted Spire levert het een gevarieerd gevecht op met onverwachtse wendingen.

Ook The Farm was te bereiken

Slechts een uurtje duurde het. De toegang tot de eerste sociale ruimte in Destiny werd heel even open gezet en juist op dat moment stonden wij met onze capture device klaar om de eerste beelden op te nemen. En hoewel de sociale ruimte wat kleiner lijkt dan bijvoorbeeld de Tower is het ook weer zo dat de vendors dichter op elkaar staan. Verwacht dus een social space die meer lijkt op bijvoorbeeld The Reef. Klein maar vol detail en kleine grappige dingen om te doen. Op The Farm is bijvoorbeeld een voetbalveldje te vinden waar druk op gevoetbald kan worden inclusief actieve goals.

Alle video’s gevonden? Mooi! Want Destiny 2 is er op alle fronten op vooruit gegaan. De Beta is natuurlijk slechts een klein voorproefje op wat komen gaat en wat ons betreft is dat dan ook meteen heel wat. Een prima singleplayer missie, een fantastische Strike en een hoop toeters en bellen om de boel aan elkaar te lullen hebben er voor gezorgd dat wij het maar wat druk hadden met de Beta. Zien hoe het verder gaat? Destiny 2 is vanaf 6 september te koop!

31 juli, 2017

Meepraten over dit artikel

Meer lezen over