Event report: Destiny 2 launch party

Exclusieve release feestjes voor games zijn vrij zeldzaam, er worden honderden games in een jaar de wereld in geslingerd maar slechts een handje vol titels krijgt de royal treatment. Activision en Bungie weigerde de release van Destiny 2 aan zich voorbij te laten gaan en kwamen dan ook met een heuse release party op de proppen en niet zomaar een, nee! De Melkweg (pun intended?) werd vier uur lang het domein van Bungie’s nieuwste liefdeskindje, inclusief alle bravoure die daar bij komt kijken.

Party hard in the Milky Way

En dit was niet zomaar een feestje. Destiny 2 was dan wel de aanleiding tot maar het was een prima feestje te noemen. Met opzwepende dancemuziek welke onder andere door Rudi Feral gedraaid werd, is het hele feestje begeleid en niet alleen dat. Ook werd er een hele mooie drumsolo van de drummer van Di-rect en een onvervalste countdown gedaan voor de launch! Met drank en voedsel in overvloed was de basis al genieten. Waren er ook slechte punten? Jazeker! Mensen die om half 12 kwamen aankakken (onder andere een zwik Gamekings en Sterretje van Oh Oh Cherso) en vervolgens ook weer vooraan stonden om naar buiten te komen… Kom dan gewoon niet. Enfin! Daar lullen we niet over, want het feit dat Activision een mooi feestje op poten zet is al bewonderenswaardig, want daarmee gaan ze de strijd aan met merken zoals EA (Star Wars Battlefront anyone?). Niet alleen aan de binnenkant van de Melkweg was aan de aankleding gedacht. Ook buiten werd er een klein feestje gemaakt van de inkom. Vlaggen, een grote welkomstbanier en vuurkorven werden ingevlogen om zo Destiny spelers te verwelkomen.

Destiny 2, een getemperde launch

Het onderwerp van het feestje werd een beetje weggedrukt in het feestgedruis. Natuurlijk, er stonden wel tientallen PS4 Pro’s te brommen met de game maar dat het om de game draaide was maar op enkele momenten duidelijk. En voor de drukte die er was, waren er ook vrij weinig consoles aanwezig om op de gamen. Zelfs zo dat je bij binnenkomst twee polsbandjes kreeg. Eentje van het event (een zwarte van stof) en eentje waarmee het mogelijk was om èèn multiplayer match te spelen. Wait what? Juist! Blijkbaar was er binnen die vier uur zo’n drukte verwacht dat je maar een enkel multiplayer potje kon spelen. Koos je er voor om een match te spelen werd bij aanvang je tweede bandje doorgeknipt en was het niet meer mogelijk om nogmaals aan te sluiten voor een nieuwe match. En gezien er dus maar een zeer gelimiteerd aantal single player consoles te bespelen waren was je voor meerendeel van de tijd aangewezen op het netwerken en genieten van de muziek. Gelukkig voor ons waren er een hoop bekende en onbekende mensen met wie wij een praatje hebben kunnen maken! Ondanks de rare keuze met de bandjes was het zo wel mogelijk om even kort aan Destiny te snuffelen, zowel multiplayer als single player. Naderhand was wel te zien waarom Activision en Bungie gekozen hebben voor de bandjes-aanpak, alle consoles waren voor meerendeel van de avond goed bezet met een hoop mooi kijkwerk tot gevolg. Het uitgenodigde gezelschap wat daadwerkelijk de moeite nam om te komen wist wel waar zij mee bezig waren!

Sweet precious loot!

En natuurlijk kreeg je aan het eind een dikke vette loot package! Als ware Cryptarchs stonden de dames en heren van Activision’s persafdeling de goodies uit te delen. En wat kregen wij uiteindelijk mee naar huis? Allereerst een mooi canvas tasje met daarop het Destiny 2 logo en een portret van publieksfavoriet Cayde-6, in dat tasje vonden wij een T-shirt van Destiny 2, een keycord en een mooie USB stick. Als kers op de taart kregen wij een download code mee voor Destiny 2 en dat was dan weer een beetje raar. Je geeft een flinke smak geld uit aan een heel tof releasefeestje en hele toffe tasjes met Destiny 2 gear maar weet vervolgens geen retail exemplaren mee te geven aan je gasten. Nou hoor je ons niet klagen want de downloadversie kan op meerdere PS4’s tegelijkertijd gespeeld worden maar voor de vorm was het mooier geweest als je in je tasje ook een mooie boxed versie had aangetroffen van de game. Nu was het gelimiteerd tot een A4tje met daarop een digitaal exemplaar van de game. Ook hadden wij het gevoel dat buitenlandse pers meer geluk had met onder andere Destiny 2 Fidget spinners en Cayde-6 figurines maar alsnog, wij mochten deel uitmaken van een toffe releaseparty van eengame die wij al jaren hoog in het vaandel hebben staan, en er zijn maar weinig titels die dat kunnen zeggen met slechts één uitgebrachte volledige titel in die periode.

Onder de streep blijft er een goed feestje over met dito loot, en wij zijn gek op loot! Anders speel je namelijk Destiny niet. Met een moe maar voldaan gevoel keerde het Fireteam van Gamedomein huiswaarts alwaar Destiny 2 vrijwel direct geïnstalleerd werd. Wij recenseren de game in ieder geval op een PS4, PS4 Slim en een PS4 Pro, mede dankzij de manier waarop een exemplaar van de game werd meegegeven. Jullie kunnen over een aantal dagen de review van gaan lezen van de game, want inhoudelijk gaan wij dat niet redden in combinatie met dit event report! Wij bedanken zowel Activision en Bungie alsook de Melkweg voor hun gastvrije ontvangst en wij hopen dan ook vaker deel uit te mogen maken van dit soort toffe events. De verkregen loot krijgt een ereplekje op Gamedomein HQ en de herinnering samen met dit verslag blijft nog wel even hangen.

20 september, 2017

Meepraten over dit artikel