For on the Road: Juli

Het is weer Juli en het hoort mooi weer te zijn buiten. Dus ja dan ga je niet binnen gamen natuurlijk! De handhelds van Nintendo en Sony zijn toch op sterven na dood (valt bij Nintendo wel mee eigenlijk) en heb je waarschijnlijk toch niet! Gelukkig is er nog genoeg mobiel vermaak te vinden op je mobiele telefoon. Hierbij presenteer ik de drie titels for on the road voor juli 2016!

 

Slither.io (gratis iOS/Android)

Iedereen kent Snake nog wel toch? Het spelletje wat standaard op de Nokia 3310 en vele andere telefoons stond. In Snake was het doel om zo lang mogelijk te worden door zoveel mogelijk appelsslither.io-screens-09 (zie: één enkele pixel) te eten. Dit doel werd je lastig gemaakt doordat je niet tegen de randen van het scherm mocht komen en ook niet jezelf mocht raken.

Enter Slither.io in 2016! Je zou het een spirituele opvolger van Snake kunnen noemen, alleen dan online. In Slither.io speel je ook met een slang (waarbij je uit vele kleurtjes/patronen mag kiezen) en is het het doel om zoveel mogelijk kleurtjes op te eten en te groeien. Het probleem is alleen dat er zat andere slangen rondkruipen die je het leven zuur maken. Kom je tegen de zijkant van een slang aan, dan ben je af, dood, game over en mag je helemaal overnieuw beginnen. Het is dus zaak dat jij je tegenstanders te snel af bent zodat zij tegen jou aankomen. Om je hierbij te helpen heb je een boost-knop, deze gaat alleen ten koste van je lengte. Je zit dus vaak op het puntje van je stoel als je bij tegenstanders in de buurt komt. Het enige nadeel van het online tegen andere spelers spelen (je kan ook alleen tegen de AI spelen), is dat je random bij mensen in een groep gedumpt wordt en dus samen met vrienden kan strijden

Funtime: + Snake2.0! + Verslavend + easy to learn, hard to master – Jammer dat je niet met je vrienden kan spelen

 

War Dragons (gratis iOS/Android)

Ik heb al vaak Clash of Clans in de titel aangehaald als titel die ik niet zou bespreken omdat we altijd op zoek gaan naar ietwat alternatieve titels. Hoe spijtig het ook is om te zeggen, toch is deze game in zijn kern een Clash of Clan-kloon. Alleen dan met draken. Awesome, verschillende, compleet 3D-gerenderde vuurspuwende, vliegende draken! Nu jij weer Supercell!

In de game is het de bedoeling dat jij een onverwoestbaar en ondoordringbaar fort creëert terwijl jij draken temt, broedt, en traint om zo de beste van de hele wereld te worden. Het bouwen kost naarmate je vordert uiteraard meer tijd en hout, hetzelfde geldt voor het trainen van je draken. Je kunt flappen trekken om dit sneller te laten gaan zoals in elke grote mobiele hit, maar het is nergens nodig. In het begin duurt het letterlijk twee minuten, maar als je een verdedigingstoren upgrade naar level vijf is deze al zes uur bezig.

War-Dragons-Arborius

Het vechten met de draken is nog wel het tofst wat je kunt doen. Deze vliegen automatisch als een soort on-rails game over het eiland en jij bepaalt waar en hoe de draak aanvalt. Verschillende draken zijn efficiënt tegen bepaalde torens en is het dus zaak om één, goede draken in te zetten op goede momenten en twee, jouw basis zo op te zetten dat deze lastig te vernietigen wordt. Je mag namelijk maar drie draken gebruiken per aanval. Deze draken levelen ook en verdienen daarmee verschillende soorten skills die je aanval alleen maar ten goede zal komen. Een nadeel wel is dat het eiland waarop iedereen zijn basis bouwt voor iedereen hetzelfde is. Alleen in de indeling van de torens kan je zelf bepalen. Het wordt op ten duur dus wel saai dat je over hetzelfde eiland heen vliegt. Uiteraard is het ook mogelijk om een guild te joinen en samen met andere maten oorlog te voeren met ander online gespuis. Het is ook mogelijk om je guildgenoten te helpen tijdens aanvallen. In ruil daarvoor kunnen ze jouw weer helpen met jouw aanvallen.

Funtime: + meer dan honderd verschillende draken + real-time gevechten + veel strategieën – Op ten duur lang wachten – Steeds hetzelfde eiland

 

Brave Diggers (gratis iOS/Android)

2_brave_diggersGraven, graven, graven! Brave Diggers is een rare, ráre game. De game kent een gare pixel stijl en zat referenties naar obsecure series, animé’s en games en zat die ik zelf waarschijnlijk ook niet eens snap. In de essentie is het een RPG-achtige game, maar de battles gaan automatisch. Je stelt zelf een team samen en deze vechten dan tot dat ze winnen of verliezen. Het doel is om je team sterker te maken door experience, geld en te graven. Voor het verdienen van experience en geld hoef je eigenlijk niets te doen. Dit gaat automatisch en naarmate je meer monsters verslaat, krijg je meer. Dus als jij de game drie dagen niet opstart heb je opeens kapot veel experience en goud. Toch is dat niet de gouden strategie, want het graven is ook nog onderdeel van de game.
Tijdens het graven vind je namelijk mineralen waarmee je je personages weer verder kunt upgraden. Uiteraard zijn de punten waarmee je graaft ook niet onbeperkt en deze vullen ook met de tijd bij. Gelukkig is het ook mogelijk om een langere tijd in te stellen voor veel graafpunten waarbij er automatisch naar voorwerpen gezocht wordt. Het graven zelf vind gewoon in 2D plaats waarbij je op een blokje klikt, deze weggegraven wordt en er een fog of war verdwijnt. Tijdens het graven kom je ook idols tegen die exponentieel steeds sterker worden. Mochten ze te sterk worden om te verslaan, is het altijd mogelijk om het graven te resetten.

Voor de liefhebbers zit er ook een PVP-modus waarin je het tegen andere strijders in Brave Diggers op kunt nemen. Hierin zijn verschillende modi en ook verschillende voorwerpen de verdienen die weer helpen om je helden sterker te maken. Het is een leuke game voor tussendoor zeker omdat de game redelijk zichzelf speelt en er ook activiteit plaats vindt als je zelf niet aan het spelen bent.

  Funtime: + Je verdient xp/geld door niets te doen + Super droge humor + uitgebreid – kan vrij snel monotoon en saai worden – Het graven zelf is ook niet heel bijzonder

15 juli, 2016

Meepraten over dit artikel