For on the Road: September

Ben je het Pokémon vangen al een beetje beu geworden? Mooi, ik ook. Tijd voor wat nieuw voer voor je mobiel. Verwijder maar weer wat vakantie foto’s en video’s want die ruimte ga je nodig hebben voor de leuke games van deze maand.

 

Alto’s Adventure

Jumping over a ChasmToen ik deze game aanklikte in de Play Store dacht ik dat het een geinige adventure game zou zijn. Boy, was I wrong. Alto’s Adventure gaat onder andere over Alto (duh) een jonge lama herder in de bergen. Wat dit te maken heeft met de uiteindelijke game, geen idee. Wat ik wel weet is dat de game tof, simpel en verslavend is.

In deze 2D snowboard-game suis je met een rotgang van een berg af en is aan het aan jou om al grindend, backflippend, en stenen ontwijkend heelhuids zo ver mogelijk te komen. De game geeft je drie opdrachten die je kunt voltooien. Dit kan variëren van maak tien backflips in één ronde tot aan verzameln 354 muntjes in één run. Dit doe je natuurlijk niet voor niets! Geld kun je gebruiken om upgrades te kopen en het felbegeerde wingsuit zodat je nog meer stunts kunt uithalen. Elke keer als je tien levels heb voltooid aan opdrachten (dertig dus, voor de snelle rekenaars onder ons) unlock je een nieuw personage. Sommige personages kunnen meer vaart maken, andere kunnen weer makkelijk backflips maken.

De game klinkt heel simpel en dat is het ook, maar dankzij super stilistische graphics voelt het super ontspannend. De game kent ook een zen-modus waarbij alle objectives en hard ships uitgeschakeld staan en waar je met een relaxt muziekje kan genieten van de game. Zeker een aanrader!

Funtime: – Je kan maar één soort trick doen + Prachtige graphics + uitdagende objectives + verslavend

 

Magic Rampage

 De game klinkt nogal rampzalig, maar dat valt best mee! Magic Rampage is een 2D Platformer zoals er al zovele zijn. Deze valt toch op door zijn schattige uiterljk met zeker uitdagende levels. JeDaar sta je dan begint met het kiezen van een klasse die een aantal stats voor je bepalen zoals je snelheid en attack power en je speciale skill die je later in de game krijgt. Niet getreurd je kunt je tekortkomingen compenseren met equipment die je vindt! Dat geeft de game gelijk wat lichte RPG-elementen. Al het geld wat je verdiend kan je dus gebruiken om nieuwe equipment te kopen óf om jezelf te reviven als je de pijp uit gaat. De keuze is aan jou.

De game kent ruim veertig levels die je met zeven verschillende personages kunt doorlopen. Om de replayability nog een beetje te vergroten is het mogelijk om in elk level een x aantal geheimen te vinden. Waar vaak geld of equipment te vinden of drie blauwe kristallen. De maingame kan je best snel doorknallen, maar het vinden van alle geheimen gaat wel wat van je tijd opslokken. 

Funtime: + Wordt best pittig uiteindelijk + Veel verschillende personages + veel geheimen te ontdekken

 

Wayward Souls

Ha! Een first, althans voor mij. Dit is de eerste rogue-like die ik op mobiel gespeeld heb en net zoals elke rogue-like zit deze tjokvol uitdaging. Voor de mensen die niet weten wat rogue-likes zijn. Dit zijn games die vaak random gegenereerd worden en waar een perma-death in zit. Ga je dood? Jammer dan loser, opnieuw beginnen! Zo ook in Wayward Souls.

Zombies in het bosDeze game is wel iets vergevingsgezinder dan meeste rogue-like’s na een x-aantal levels heb je die “stage” uitgespeeld en mag je door naar de volgende. Je hebt keuze uit vijf verschillende personages waarvan er vanaf het begin maar drie speelbaar zijn. De andere twee moet je ontgrendelen. Elk personage heeft zijn eigen speelstijl en zijn kenmerkend voor het RPG-genre. Zo heb je de Fighter, de Mage en de Rogue om mee te beginnen.

Elk personage heeft verschillende vaardigheden die uiteraard beperkt bruikbaar zijn. Tijdens je reis kom je een groot vuur tegen waarbij je een keuze krijgt om één van je skills of equipment te verbeteren. Je krijgt altijd keuze uit twee random dingen. Ga je dood, dan ben je deze ook kwijt. Gaandeweg sprokkel je uiteraard rond voor geld en deze kan je gebruiken om permanente upgrades te verzamelen. Bijvoorbeeld dat je meer schade doet of je meer health terug krijgt als je een etage hebt uitgespeeld. Verder vindt je ook items die eenmalig te gebruiken zijn tijdens je run.

De game hanteert de bekende pixel-stijl die in veel mobiele games gebruikt worden en dat werkt hier prima. Toch is de game extra lastig dankzij de touch screen besturing en zal je af en toe wel blijven dood gaan omdat je net mis tikt en daardoor het loodje legt, maarja dat blijft het nadeel van mobiel gamen.

Funtime: + rogue-like + lekker pittig + verschillende karakters spelen ook echt anders + controls werken niet altijd even lekker mee +/- allicht te moeilijk voor sommige

3 september, 2016

Meepraten over dit artikel