Nintendo’s Post E3 Event 2017, Deel 1

Ook dit jaar heeft Nintendo na zijn E3 coverage wereldwijd weer een aantal Post E3 events gehouden waarbij de pers uitgenodigd is om bij Nintendo “op de koffie” te komen. Deze events staan altijd in het teken van de nieuwste Nintendo games, hardware, en Amiibo en ook dit jaar is geen uitzondering. Wij gingen twee man sterk richting het regenachtige Utrecht alwaar Kinopolis het strijdtoneel was voor Nintendo’s Line-up van 2017 en een deel van 2018.

Bioscoopzaaltje met previews

Het Nintendo Post E3 event van Nintendo begon dit jaar iets anders dan een aantal andere voorgaande edities, en wel met een mooie presentatie van een aantal games.

En hoewel het tijdens de presentatie niet toegestaan was om foto’s te maken vonden wij dit een mooi moment om een gigantische 3DS op het bioscoopscherm op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze keer was de lijst met Nintendo employees een stuk groter en namen de dames en heren van Nintendo ook de moeite om met veel enthousiasme uit te leggen wat de bedoeling was en werd er met de pers gecommuniceerd. Daar kan de concurrentie nog flink wat van leren! Enfin, terug naar de presentatie die uit drie games bestond.

Twee nog niet speelbare titels en Mario Oddyssee

Tijdens de presentatie werden drie games getoond welke door de representative van Nintendo Europe live doorgespeeld werden. De eerste titel was een titel waar tijdens de E3 intern in ieder geval weinig respons voor kwam. Metroid: Samus Returns blijkt echter een pareltje te worden want wat de ontwikkelaars van deze titel uit de 3DS weten te persen is ongekend. Je zou namelijk denken dat het een 2D shooting game in de vorm van Metroid is en dat is het ook, maar deze Metroid game leunt meer op het Metroid Prime principe waardoor je meer zult moeten zoeken, niet alleen naar doorgangen maar ook naar de 40 overgebleven Metroids die de boel onveilig maken op de thuisplaneet van de Metroids. Samus moet zich de kleine grotpassages in wurmen om de laatste Metroids uit de roeien en doet dat in Metroid: Samus Returns wat ons betreft voortreffelijk.

Yoshi
Van een mooie duistere shooter op de 3DS naar iets schattigs op de Switch. Nintendo weet het te flikken en toonde ons in vol ornaat een ontwikkelversie van Yoshi. Het mooie aan deze titel is dat de game niet zo plat is als Woolly World maar zich laat meeslepen door de kracht die de Switch heeft. Daardoor zijn omgevingen en dergelijke enorm gedetailleerd en is Yoshi een lust voor het oog. Maar niet alleen dat, door een ingenieus leveldesign zijn de levels niet alleen van links naar rechts, maar ook van rechts naar links te spelen. Je krijgt dan simpelweg de achterkant van alles te zien, niet alleen van het level maar ook van de vijanden en collectables. Zo kunnen bepaalde geheimen ook alleen maar in een bepaalde zijde gevonden worden. Heel ingenieus en wij kunnen dan ook niet wachten om te zien wat de titel nog meer gaat brengen.

Super Mario Oddyssee
“Op groot scherm worden dingen altijd lelijker” is onze zorg altijd. Games zoals Zelda zien er op het kleine schermpie net even ander uit dan op je televisie. Games met relatief simpele graphics zoals Mario opblazen tot enkele meters breed is vragen om problemen, maar bij Super Mario Oddyssee niet. Deze titel in onbetwist de ster van het komende Nintendo jaar en neemt diverse onderdelen van verschillende fan favorieten zoals super Mario Bros, Mario Galaxy en Mario Sunshine en vouwt dat tot een subliem resultaat. Meer daarover in het tweede deel van onze event report.

Na de mooie enthousiaste presentatie van de dames en heren van het Nederlandse PR team en de Europese representative mochten wij aansluiten in een afgesloten ruimte die helemaal volgepropt was met Nintendo goodness, wie wil dat nou niet? Als een klein kind in een speelgoedwinkel mochten wij enkele uren lang als beesten aan de slag met de fantastische line-up die Nintendo presenteerde tijdens de E3.

Splatoon 2

Bij het aanmelden voor het event kregen wij twee tickets voor het spelen van Splatoon 2. Door de verwachte drukte waarschijnlijk maar achteraf bleek dat nogal mee te vallen. Wij mochten aan de slag met zowel Turf Wars als het nieuwe Salmon Run en warempel kregen wij hier een Pro Controller in de handen gedrukt… Een voorteken dat de game niet zo lekker speelt in tablet mode of anders? Turf Wars is in ieder geval weer lekker ouderwets met inkt knallen. Iets wat in de eerste game al zorgde voor een fantastisch kleurenspektakel, maar op de Switch dus moeiteloos doorgezet word. Het leverde een aantal leuke matches op waarvan wij zeker zijn dat het goed gaat lopen op de Switch. Nu maar hopen dat de game modes op zo veel mogelijk manieren te spelen zijn. Nieuw deze keer in Splatoon 2 is Salmun Run, ook wel bekend onder de namen Horde Mode of Firefight. In Splatoon levert het echter een ongekende chaos op omdat je naast het kapot knallen van je vijanden ook nog te maken hebt met het feit dat je inkt aan het squirten bent. Het is nog even afwachten of deze nieuwe spelmodus zo succesvol gaat worden als Turf Wars, het begin is er in ieder geval.

FIFA 18

En dan kijk je over je schouder, zie je daar de grote PR chef van EA staan die een oogje in het zeil houd bij FIFA 18 voor de Nintendo Switch. En ondanks dat wij geen hands-on tijd hebben gevraagd om FIFA te spelen oogt het op een afstandje allemaal dik in orde. Met afstand eigenlijk de mooiste FIFA titel op een Nintendo console en ook nog eens een titel die heel goed lijkt te werken. EA heeft aangegeven dat de game niet loopt op dezelfde engine als de grote broertjes van FIFA 18 maar wij waren positief gestemd door het beeld wat zich aftekende op de Switch. EA en Nintendo werken goed samen om de titel tot een succes te maken en dat is te zien.

Sonic Forces

Met een groot Sonic fan in de redactie viel het voor de presentatie al op dat er een pod was voor Sonic Forces en dat daardoor enige onrust ontstond in het gezelschap op de Nintendo meet. De vreugde was dan ook groot toen wij aan de slag mochten met de game. Sonic Forces is een Sonic game die zich laat spelen met drie personages, Modern en Classic sonic zijn aanwezig, maar daarnaast is het ook mogelijk om met je eigen Avatar te spelen. Alleen dat laatst kwam nog niet heel lekker uit de verf en wel om het feit dat een trager personage in de modern Sonic levels word gedrukt. Deze levels zijn gemaakt voor snelheid alleen haalt de avatar die er niet uit. Modern Sonic en Classic Sonic doen het een stuk beter en wanneer je met Sonic speelt laat de nieuwe engine ook zien waar de game toe in staat is.

Maar we zijn er nog niet! De bovenstaande games zijn echte toppers, het mooiste komt nog in het tweede deel van dit Event report waarbij wij niet alleen kijken naar wat kleinere zaken maar ook de gedoodverfde favoriet genaamd Super Mario Oddyssee. Benieuwd naar de rest? Blijf dan op Gamedomein.net kijken naar onze publicaties. Wij beloven je dat het tweede deel zeer de moeite gaat zijn!

1 juli, 2017

Meepraten over dit artikel