F1 2017

Informatie

Ontwikkelaar Codemasters
Uitgever Koch Media
Releasedatum 25 augustus 2017
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms PlayStation 4, Xbox One, Windows
Genres Racing

Codemasters Racing is er weer klaar voor, althans. De F1 fans zitten alweer maanden te wachten op de nieuwe licentietitel en inmiddels mogen fans en non-fans van de serie zich weer vergapen aan het nieuwste deel van de Formule 1 serie die de sport onder gamers groot heeft gemaakt. Maar wat zijn dit jaar nou eigenijk de grote veranderingen? En hoe spelen deze in op één van de spannendste motorsporten ter wereld?

Jaar 3 voor Gamedomein

2017 is alweer het derde jaar voor Gamedomein waarin wij mogen kijken naar één van de grootste en meest verfijnde racing games die Codemasters aanbied. En zoals vorig jaar hebben wij de vrijheid genomen om een race op de gevoelige plaat vast te leggen. Nee, wij kwamen net niet langs Max Verstappen maar de race is er niet minder om.

Career mode is veel visueler

Waar vorig jaar de career mode een beetje statisch over kwam hebben ze daar dit jaar beter over nagedacht. Hoe? Door gebruik te maken van een hele berg in-game cutscenes die je het gevoel geven dat jij in de volledige controle staat van jouw carriere als Formule 1 coureur. En geloof ons als wij zeggen dat het een broodnodige stap is voor games. Titels zoals Madden en FIFA hebben als een uitgebreide single player verhalende spelmodus, en bij Formula 1 is die er nu dus ook. Sterker nog, deze spelmodus wordt front and center aangeboden als de manier om kennis te maken en je te ontwikkelen in het F1 wereldje. Wat je kunt vinden in de career mode is een zeer diepe mengelmoes van racen en tegelijkertijd alle ins en outs van je auto leren kennen.

Genoeg spelmodi om uit te kiezen

Dit jaar lijkt het wel alsof er niet genoeg spelmodi in F1 2017 kunnen zitten, je hebt Career als hoofdmodus, maa daarnaast komen ook favorieten terug zoals de training, multiplayer, championships en losse races. Het maakt geen klap uit op welk niveau jij de F1 wereld volgt of zelfs helemaal niet. Voor iedere racing fan is er wel wat te vinden. Ook kun je nog eens kiezen uit de nieuwe bolides uit 2017 of klassiek racetuig waardoor je zelf kunt kiezen op welk tempo je rijd. Ga je voor vintage en kijk je je ogen uit op voertuigen waar de Formula 1 groot mee is geworden of ga je voor de high tech power hungry monsters die anno 2017 over een gemiddeld circuit heen razen? Aan jou de keuze

Dit jaar wel PS4 Pro ondersteuning

Vorig jaar riepen wij eigenlijk al dat dit soort games zich perfect lenen voor ondersteuning van de PlayStation 4 Pro en waar die ondersteuning vorig jaar uit bleef heeft Codemasters dit jaar hard gewerkt aan de grafische engine om Formula 1 2017 aan te bieden met een verhoogde resolutie (4K middels checkerboarding) en met HDR ondersteuning. Daardoor spat deze game echt van je scherm op de plekken waar het telt. Door het gebruik van het checkerboarding is het ook mogelijk om de game in 4K op 60 frames per seconde aan te bieden. Dikke vette pech voor eigenaren van PlayStation VR. Deze titel is tot onze spijt niet compatible met de VR headset. Het racen in first person moet dus nog even wachten. Wel mag Codemasters wat ons betreft een VR F1 game uit brengen.

Codemasters weet met iedere game die zij uit brengen een stapje in de juiste richting te zetten en Formula 1 2017 voelt dan ook als een echte Formula 1 game die het racegevoel perfect over weet te brengen. Ondanks het gebruik van nieuwe technieken in de grafisch engine speelt de game nagenoeg hetzelfde als zijn voorganger. Mensen die zich echt meer een coureur willen voelen worden eveneens op hun wenken bediend. De Career mode lijkt echt een leuke opknapbeurt te hebben gehad die je aan het handje meeneemt de racewereld in. Ben je daar niet zo van kun je gelukkig genoeg relaas vinden in de andere modi die de game te bieden heeft.

Wat ons betreft is F1 2017 een zeer geslaagde editie van een gevestige naam in de racing wereld. Net zoals de DiRT serie die ook van Codemasters komt weten zij de essentie van het specifieke racewereldje op een zeer nauwkeurige manier vast te leggen. Jong en oud gaan zich zeer vermaken met deze nieuwe F1 game en daarom dan ook een dikke vette pluim voor Codemasters.

1 september, 2017

Beoordeling

82% Een fantastische F1 game en een hele solide licentiegame

Bol.com

Trailer

Meer lezen over