Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds

Informatie

Ontwikkelaar Guerrilla Games
Uitgever PlayStation
Releasedatum 7 november 2017
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms PlayStation 4
Genres Action RPG

Zeg je PlayStation, dan zeg je Guerrilla Games. Een bedrijf dat inmiddels sinds de PlayStation 2 onlosmakelijk verbonden is met de console serie van Sony en daar een hele rits met uitmuntende titels op heeft uitgebracht. Na het hele avontuur met Killzone besloten zij om Horizon: Zero Dawn uit te brengen als grote flagship titel en ook die was succesvol. Aloy mag nu gerommel in het noorden van de speelbare map uit Zero Dawn gaan checken en oplossen, maar of dat nou zo’n goed idee is? The Frozen Wilds zorgen in ieder geval voor genoeg nieuw materiaal.

The Frozen Wilds, nieuwe robots

Waar Horizon: Zero Dawn het vooral van moet hebben is de manier waarop Sony de titel in je gezicht duwt en aantoont dat de PS4 heer en meester is in het brengen van unieke cinematische ervaringen, en zo begint Horizon: Zero Dawn ook. Vanuit een klein stukje introductie word je naar het noorden begeleid waar de “Frozen Wilds” zich bevinden. Tegelijkertijd met die Frozen Wilds ontstaat er een nieuw probleem. Nieuwe gevaarlijke robots die hun weg naar de bewoonde wereld nog niet gevonden hebben. Alleen de Banuk die in het noorden leven hebben last van de oprukkende robots en de fluctuerende rangorde in de Frozen Wilds. Aloy gaat op onderzoek uit en vind daar iets verrassends.

Nieuwe robots liggen op de loer in The Frozen Wilds

De E-penis van Guerrilla Games

Ook in deze DLC is te zien hoe de Decima Engine die gebruikt is in Killzone: Shadow Fall, Until Dawn en Death Stranding op en top gebruik maakt van de hardware die de PS4 en in het bijzonder de PS4 Pro te bieden heeft. Ook de gebieden uit The Frozen Wilds zien er fantastisch uit en zijn helemaal volgebouwd met verschillende soorten flora, fauna, bouwwerken, vijanden, en noem maar op. Er is zelfs zo veel te doen dat gesteld word dat je makkelijk 20 uur uit de DLC kunt halen en als je alles wilt zien dan mag je deze 20 uur rustig reserveren om er doorheen te ploegen. Al helemaal als je daarnaast ook nog eens de beste gear en wapens wilt verzamelen.

Red Aloy aan het eind van de dag weer de toekomst van de mensheid in The Frozen Wilds? Wie zal het zeggen, maar wat wij wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het nieuwe avontuur van Aloy makkelijk aansluit op de gebeurtenissen van Horizon: Zero Dawn, en dat daar een mooie overgang in is gevonden. Guerrilla Games en PlayStation weten hun samenwerking op glansrijke manier voort te zetten met een meer dan uitgebreide uitbreiding op een van de meest originele action RPG’s van het jaar.

11 december, 2017

Beoordeling

87% Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds is voor een expansion meer dan prima.

Bol.com

Trailer