Keep talking and nobody explodes

Informatie

Ontwikkelaar Steel Crate Games
Uitgever Steel Crate Games
Releasedatum 8 oktober 2015
Gespeeld op
Platforms Windows, Oculus Rift, Samsung Gear VR
Genres Puzzle

BOEM! In één ferme klap was een stressvolle 5 minuten voorbij en daar zat ik dan,. Wat nou als deze game menens was geweest? En hoe stressbestendig ben ik nou eigenlijk? Heeft mijn wingman gefaald of was het mijn eigen schuld dat ik mij nu in een schemerstaat bevind tussen het leven en het hiernamaals. Keep talking and nobody explodes is zo’n kleine titel waarbij je je afvraagt of het aan jou ligt of niet.

De game draait om een heel simpel principe. Één persoon ziet een bom met daarop verschillende puzzels. Één of meerdere vrienden, collega’s kennissen of iets in die richting hebben de beschikking over de handleiding om de bom onschadelijk te maken. Aan hen de taak om jou te begeleiden bij het onschadelijk maken van de bom. Klinkt simpel toch? Helaas! De puzzels zijn zo opgezet dat er meerdere uitkomsten mogelijk zijn en verdeeld over verschillende moeilijkheidsgraden waardoor iedere bom weer een nieuwe uitdaging biedt. Het grote onbekende is in dezen de grote gameplay mechanic. Jij weet niet wat er in de handleiding staat, en jouw companen niet hoe de bom er uit ziet.

Een van de leukere VR-titels

Wat heeft dat precies met Virtual Reality te maken zou je zeggen? Deze game is op een normaal beeldscherm te spelen (Downloadbaar via Steam) maar is ook verkrijgbaar voor de Oculus Rift en Samsung Gear VR. De VR-versies hebben een streepje voor omdat het daarmee echt onmogelijk is om visueel contact te maken tussen de verschillende groepjes. Ontmantel jij de bom? Dan zit je in VR in een ruimte samen met de bom,.. En anders zie je dus enkel en alleen de handleiding en is het jouw taak om het fysieke exemplaar door te spitten op zoek naar de juiste oplossing. Couch coop krijgt door deze game een nieuwe betekenis omdat het een asynchrone VR-ervaring is, en zelfs één van de eerste.

Keep-Talking-and-Nobody-Explodes-Download-For-FreeTypische partygame

Het jammere aan Keep talking and nobody explodes is tegelijkertijd ook dat je wel met meerdere moet spelen. De titel is anders gewoon niks aan om het zo maar te zeggen. Alle gebruikte principes in de game kloppen wel gewoon, maar het simpele feit dat je met twee teams speelt zorgt er voor dat deze game dus niet leuk is in multiplayer. Als party-game is de titel wel een echte head-turner. Op het moment dat het gejoel en geschreeuw opdoemt wil iedereen meespelen zoals een goede partygame zou moeten doen. Vooral de VR-versies doen het ook hier weer beter omdat iedereen de echter Virtual Reality-ervaring wil hebben. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit welke VR-versie je gebruikt.

Keep talking and nobody explodes is een leuke noviteit voor op feestjes en avondjes met vrienden. De game zit gewoon goed in elkaar voor wat het doet en de combinatie van papier en Virtual Reality is slim gevonden. Wel is het echt een multiplayer game, dus daar moet je rekening mee houden als je de game koopt. Heb je echter vaak mensen over de vloer of ga je vaak naar plekken waar mensen interesse tonen in gaming dan is Keep talking and nobody explodes een no-brainer. De game blijft leuk voor tussendoor en zeker als je dan ook wisselt tussen kamp ontmantelen, en team handleiding.

1 februari, 2016

Beoordeling

75% Keep talking is een prima partygame waarmee VR getest kan worden

Trailer

Meer lezen over