LEGO Worlds

Informatie

Ontwikkelaar Traveller's Tales
Uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment
Releasedatum 08-09-2017
Gespeeld op Nintendo Switch
Platforms Windows, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Genres Sandbox

Al meer dan 70 jaar zijn er vele avonturen gebouwd met LEGO. Vaak had je zelf de regie over deze avonturen, maar in de eerdere Lego games stond het script altijd vast. LEGO Worlds brengt daar verandering in. De vraag is: hoe vrij ben je in deze ontdekkingsreis?

LEGO Worlds

Als speler ben je een ruimte ontdekker die is neergestort op een planeet, in een stelsel vol met allerlei exotische planeten. Mijn avontuur begon op een planeet gevuld met scheepswrakken en piraten die m’n hulp nodig hadden. Zo zocht de ene piraat een troon voor zijn schip en wilde de ander ik hem hielp skeletten te verslaan. Na een aantal quests had ik genoeg gouden blokken verzameld om m’n ruimteschip weer te reparen en de rest van het sterrenstelsel te ontdekken. In de rest van het spel dragen de gouden blokken bij aan het omhoog levelen.

LEGO Worlds screenshot 1 - Review Gamedomein

Gereedschap

Nadat je de tutorial hebt doorlopen, beschik je over een heel arsenaal aan gereedschap dat je helpt om de planeten naar wens aan te passen en inwoners van de planeten te helpen. Denk aan een Discovery tool waarmee je objecten, dieren, minifiguren en kleine lego bouwwerken kan scannen en overplaatsen in de wereld. Verder beschik je over een Landscape tool, om het terrein naar wens aan te passen. Met de Copy tool kan je grote bouwwerken kopiëren en opslaan. Ideaal om je bouwwerken op te slaan en mee te nemen naar andere planeten. Dan zijn er nog de Paint tool, om de boel wat op te fleuren, en de Builder tool, waarmee je kunt bouwen zoals je met echte LEGO zou doen.

Verzamelen

De werelden in LEGO Worlds zijn leuk, afwisselend en gevuld met verschillende objecten en bouwwerken die je kunt verzamelen. Zo nu en dan kom je groene minifiguren tegen die een LEGO steen in hun handen hebben. Door ze te achtervolgen en te vangen kun je een nieuwe soort LEGO steen toevoegen aan je collectie die je dan kan gebruiken met je Builder tool. Het verzamelen is wat maakt dat LEGO Worlds leuk blijft om te spelen. Nieuwe planeten betekent nieuwe dingen toevoegen aan je collectie. Er zitten – voor iedereen die ooit met LEGO heeft gespeeld – genoeg herkenbare bouwwerken en minifiguren in het spel. Daardoor kan het niet anders dan dat er een beetje sentiment naar boven komt.

LEGO Worlds screenshot 2 - Review Gamedomein

Creatie

Op het eerste gezicht mag het idee van LEGO Worlds dan wat weg hebben van Minecraft maar door de vele verschillende stenen, de afwisseling in de planeten en de quests van lokale minifiguren zit er een eigen persoonlijkheid en een prima diepgang in het spel. Maar wat LEGO Worlds echt laat schitteren zijn de Tools die je tot je beschikking hebt. Met gemak maak je een heel landschap naar je eigen wens. Je plaatst wat palmbomen die je hebt gekopieerd van de Piratenplaneet en begint aan de creatie van je eigen strandhuis naast een waterval in de wolken.

Clunky

Het spel mag dan wel worden aangeboden voor een mooie, zachte prijs, toch is het jammer dat de besturing niet altijd prettig functioneert. Ook de camera speelt niet altijd lekker mee, zeker als je een schatkist opent en een nieuw object wordt ontdekt: dan is het een beetje irritant als je eigen minifiguur het zicht op de ontdekking blokkeert. Verder gebeurt het vrij vaak dat je poppetje vast komen te zitten in de omgeving. Gelukkig zit er een knop in het menu die ervoor kan zorgen dat je in de lucht spawnt en naar beneden skydivet.

LEGO Worlds screenshot 3 - Review Gamedomein

Switch!

De Nintendo Switch versie van LEGO Worlds ziet er erg goed uit: de bouwstenen reflecteren het licht net zoals je verwacht van echte stenen en hebben zelfs van dichtbij dezelfde textuur als echte LEGO stenen. Ook draait het spel soepel, zelfs in de splitscreen modus. Alleen undocked wordt het FPS-aantal verlaagd. Verder lijkt het spel niet echt af te wijken van de PC en de andere console versies.

Conclusie

LEGO Worlds is een erg vermakelijk spel. Het is vooral geschikt om zo nu en dan even op te pakken en een nieuw avontuur te starten. Verder is het indrukwekkend hoeveel verschillende LEGO sets ze in dit spel hebben gestopt. Voor wie zich eerder heeft vermaakt met Minecraft is LEGO Worlds zeker het overwegen waard. Ook voor andere spelers is het zeker een aanrader en vanwege de zachte prijs van  € 29,99 een prima optie. Dan moet je wel de clunkyness van het spel voor lief nemen.

19 september, 2017

Beoordeling

65% Goed voor een kort avontuur

Bol.com

Trailer

Auteursinformatie: Oscar Meijer