Nacon Revolution Pro Controller 2

Informatie

Ontwikkelaar Nacon
Uitgever Nacon
Releasedatum 15 september 2017
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms Windows, PlayStation 4
Genres Hardware

Nacon wist een tijd geleden al hoge ogen te gooien met de Revolution Pro controller en heel eerlijk, voor de prijs die je er voor betaalde een fantastische controller. Nu is Nacon terug met de opvolger en niet zomaar. Er is een heuze samenwerking met Sony op touw gezet om de controller nog beter te maken en weet je, daar zijn ze in geslaagd!

Gewoon normaal gebleven

Wat als eerst opvalt aan de Revolution 2 Pro Controller 2 is dat het uiterlijk en de globale vorm van de controller gelijk zijn gebleven. Het is allemaal aan de grote kant maar dan heb je natuurlijk ook minder kans om mis te drukken. De knoppenlayout is zowel op de voor- als op de achterkant gelijk gebleven en ook daar valt niets van te zeggen. De programmeerbare knoppen zitten weer op dezelfde plek en ook bij deze controller blijkt maar weer dat die plekken gewoon handig zijn. Je programmeert er een actie in en al heel snel ben je de concurrentie net voor. Ook de gewichtsverdeling kan weer aangepast worden, drie verschillende gewichtjes en twee slots in de controller’s handvaten zorgen voor een sterke controle over het gewicht en de balans van de controller.

Wat wel nieuw is is de aansluitkabel. Want deze keer is de draaikoppeling van de kabel vervangen door een USB-C aansluiting en dat juichen we toe. Want het grote voordeel zit het hem in het feit dat je nu dus je eigen kabel zou kunnen gebruiken om de controller aan de PS4 te hangen, is de bijgeleverde kabel dus te lang of misschien net iets te kort, dan gebruik je toch je eigen kabel? En Nacon slaat daarmee de spijker van een van de grootste minpunten van voorgaande controller keihard op de kop.

Softwarepakketje bij?

De controller heeft ook deze keer een softwarepakket er bij gekregen om een aantal dingen te configureren. In de praktijk blijkt dat je twee profielen vult met de door jou meest gebruikte games en that’s about it. Wij hebben er gebruik van gemaakt om Nioh en Marvel vs Capcom Infinite er mee op te kalefateren en dat lukte goed. Wij hebben welgeteld de controller 1 keer aan de computer gehad om hem in te stellen en daarna dan speelt de controller echt als gegoten.

Wat valt er nog meer te zeggen over deze controller als hij nagenoeg hetzelfde is gebleven? Vrij weinig, maar juist omdat de verbeteringen die in de controller te vinden zijn zo overtuigend zijn geven wij een nog net wat hoger cijfer weg aan deze dan de vorige. Het is jammer dat wij ons review exemplaar slechts in bruikleen mochten testen maar als wij een custom controller mogen aanraden dan is de Nacon Revolution Pro Controller 2 een absolute no-brainer

6 november, 2017

Beoordeling

90% Wat een fantastische controller. Can we keep this mommy?! CAN WE?!?!

Bol.com

Trailer

Auteursinformatie: Gamedomein