Pierhead Arcade

Informatie

Ontwikkelaar Mechabit
Uitgever Archiact
Releasedatum 30 januari 2018
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms PlayStation 4, PlayStation VR
Genres Carnival Games

Archiact staat vooral bekend om zijn VR games. En weet deze dan ook in een vrij hoog tempo de deur uit te werken. Vaak zijn de games wat simpeler van opzet maar werken deze titels gewoon goed. Dat is ook het geval bij hun voorlaatste titel genaamd Pierhead Arcade. Wij doken deze klassieke Arcadehal in om eens te kijken welke spelletjes er gespeeld kunnen worden en of deze spelletjes goed vertaald zijn naar Virtual Reality.

Een arcadehal behoeft eigenlijk geen verhaal. Het is een ruimte waarin spellen gespeeld kunnen worden. En of dat nou digitaal is of klassieke behendigheidsspelen zoals in Pierhead Arcade, de belofte is vaak dat de winst van deze spelen uitbetaald worden in tickets. Het doel is vrij simpel. Jij speelt als gamer de spelen die ook veelal op de kermis te vinden zijn en wint daarmee tickets. Deze tickets zijn in te ruilen voor speelgoed, wat ook nog eens functioneel is. Wil jij een setje rotjes, geen probleem. Je kunt echter ook doorsparen voor veel interessantere spullen zoals Drones, elektrische racewagentjes en veel meer. In een notendop is Pierhead Arcade niets meer dan een verzameling spelletjes zoals we die wel meer hebben gezien in titels zoals Carnival Games (VR).

De automaten die te spelen zijn in de Pierhead Arcade zijn Rocket ball, Basketbal, Bowling, Comet Drop, Arctic shuffle, Super Punch, Binary Dash, Honey Rush, Shooting Gallery, Scarab Toss, Dino Whack, Cannonball Bounce, Rapid Fire en Claw Machine. De in totaal 14 verschillende machines hebben allemaal hun eigen eigenschappen, mechanieken en uitdagingen om te volbrengen. Zo hebben ook de meeste trophies in Pierhead Arcade een bepaald puntensaldo per spelletje als doel. Behalve natuurlijk bij de grijpkranen. Daarbij krijg je de mogelijkheid om met een bepaalde prijs een trophy te verkrijgen. Echt moeilijk zijn de games in basis niet, maar wil je alle trophies hebben van deze titel moet je wel echt aan de bak.

Zoals we gewend zijn van titels die uitgegeven worden door Archiact is er niets aan te merken op de werking van de PlayStation VR. Waar sommige kleinere titels nog weleens willen haperen is dat bij Pierhead Arcade niet het geval. Deze titel is te spelen met PlayStation Move controllers en vaak is dat dan ook een indicatie dat je dat ook echt moet doen. De ervaring met PlayStation Move is veel beter dan die met een reguliere controller. Ook Carnival Games en Job Simulator moedigen het gebruik van PlayStation move aan en ook daar zie je dat het spelplezier omhoog gaat met de bewegingsbesturing.

Pierhead Arcade is een geinige kleine titel om naast de verzameling van grote blockbuster titels te spelen. Je bent in een avondje echter wel door alle kasten heen en de kans zit er in dat de trophies bij bosjes op de digitale deurmat vallen. Er zit onder die eerste laag toch nog wel wat uitdaging verborgen. Vergeet ook vooral niet om je PlayStation Move controllers op te laden want die voegen ook bij deze titel weer een hoop toe. Pierhead Arcade is een leuke titel voor als je wat PSN tegoed over hebt en nog een leuke simpele Virtual Reality titel zoekt die zijn pijlen richt op behendigheidsspelletjes.

28 februari, 2018

Beoordeling

72% Pierhead Arcade bestaat uit een groepje behendigheidsspelletjes, en dat is prima.

Trailer