Review: BigBen BT14N Bluetooth speaker

Informatie

Ontwikkelaar BigBen
Uitgever Triple P Entertainment
Releasedatum December 2016
Gespeeld op Google Android
Platforms Bluetooth
Genres Hardware, Speakers

Hardware. Een zeldzaamheid en heilige graal als het aankomt op gaming gebied. BigBen wist een mooi stukje hardware voor ons vrij te maken en zo doen wij onze introductie met ons eerste stukje audio hardware. Wij gingen een paar weken op stap met de BigBen BT14N, een compacte bluetooth speaker.

Makkelijk te verplaatsen

Wat vooral opvalt is de minimale ruimte die de BT14n inneemt in vrijwel elke situatie. Wij hebben de kleine speaker een zware dobber gegeven en op allerlei onmogelijke manieren gebruikt. De Bluetooth speaker voelt ondanks zijn kleine formaat erg degelijk en zelfs redelijk zwaar aan. Daardoor kan er ook redelijk wat vermogen uit geperst worden zonder dat de speaker meteen van je tafel af trilt. Toch valt het extra gewicht in de meeste situaties niet echt op. Je gooit het ding even snel in je tas en vergeet al snel dat je hem bij je hebt, terwijl het kleine boxje toch meer weegt dan de gemiddelde smartphone.

Makkelijk in gebruik

Door de verschillende aansluitmogelijkheden is de speaker makkelijk in gebruik. Je kunt met een gewone koptelefoonkabel de speaker gebruiken als bedrade oplossing, of met Bluetooth de speaker gebruiken als draadloze oplossing. Er zit ook een USB aansluiting op maar deze is puur en alleen voor het opladen van de speaker. De meeste apparaten hebben beide mogelijkheden wel bij zich en vooral het aansluiten op de bluetooth verbinding is een fluitje van een cent. Even koppelen met BT14N en je kunt aan de slag. Overigens is bij deze speaker ook gedacht aan de handsfree fans. Er zit namelijk ook een microfoontje in waarmee te bellen is. Je kunt de speaker dus gebruiken voor bellen en andere dingen zonder je telefoon uit de zak te halen. Best handig! Als een soort bonus geeft de speaker ook nog licht in een duidelijk maar enigzins irritante disco modus waar hij eigenlijk altijd aan staat. De speaker gaat op een volle accu ongeveer acht uur mee, en is op te laden met bijgeleverde USB kabel.

BigBen’s BT14N is stootvast

Voor een mobiele oplossing moet het bijna wel, maar je kunt de speaker letterlijk aan een baby geven en het speakertje blijft gewoon doodleuk doorgaan met waar hij mee bezig was. Zelfs na flink wat gerol, gemep en gegooi hebben wij er nog geen krasje op kunnen ontdekken. Ook in vrij extreme omstandigheden blijft het kleine apparaatje zijn werk doen. In vochtige en koude omstandigheden zoals sneeuw is de speaker prima in staat om nog wat te laten horen. Er is over nagedacht overigens want deze speaker is spatwaterdicht. Je kunt hem dus prima per ongeluk een keer een paar spatjes regen laten opvangen.

Hij is stootvast, werkt in redelijk extreme omstandigheden prima en is lekker compact om mee te nemen. De BT14N doet het dus prima ten opzichte van de concurrentie. Daarnaast klinkt de speaker niet slecht ten opzichte van de rest. Natuurlijk gaan audiofielen de diepe geluiden van andere vooral duurdere speakers missen. Maar zoals eerder gezegd is deze speaker er eentje in de laagste prijsklasse, en dus niet eens de slechtste die wij gehoord hebben. Je sluit hem makkelijk aan op de meeste geluidsbronnen zoals tablets en smartphones en daarnaast ook nog eens op alles met een 3.5mm aansluiting. Je kunt merken dat BigBen een mooie middenweg heeft gevonden tussen de prijs en de kwaliteit en dat moet beloond worden.Met een grote budget kun je beter krijgen maar mocht je bijvoorbeeld nog lootjes trekken of een verjaardagskado nodig hebben onder de twintig euro dan is deze speaker een prima aanwinst.

Een zware test voor deze kleine speaker. De BigBen BT14N heeft de test echter glansrijk doorstaan en is in zijn prijsklasse zeker één van de betere speakertjes die te krijgen is. Maar zelfs na ruwe weersomstandigheden en grondige mishandeling door een baby is er nog geen krasje te ontdekken op het ding. Voor een schamele vijftien á zestien euro ben je dus de eigenaar van een bluetooth speaker die alle eigenschappen mee lijkt te hebben in zijn prijsklasse. Heb je meer te spenderen dan kun je beter vinden, maar daar gaat het nu niet om. Deze speaker is voor het beperkte budget een aanrader. Nou alleen nog een manier om die verlichting uit te zetten…

21 januari, 2017

Beoordeling

76% Één van de beter Bluetooth speakers onder de 20 euro.

Trailer