Early Access: CoLab: Trial Rooms

Informatie

Ontwikkelaar Pixel Federation
Uitgever Pixel Federation
Releasedatum Early Access
Gespeeld op
Platforms Samsung Gear VR
Genres Puzzle

Wat doe je als je een Samsung telefoon hebt en een Gear VR? Juist! Op zoek naar de gratis demonstraties die op het ding te vinden zijn. Tussen de vele demonstraties zijn ook veel games te vinden die in early access zijn. Pixel Federation heeft bij wijze van test er een kleine maar o zo leuke titel tussen geplaatst genaamd CoLab. Of dit dan de system seller voor Gear VR moet zijn?

CoLab is in ieder geval nooit bedoeld als system seller, maar wel als game die moet laten zien wat de VR bril kan volgens de makers. De titel zal op meerdere platformen verschijnen maar de versie voor Gear VR is nu al te testen. Het principe van de game is vrij simpel. Jij wordt door een serie van kamers begeleid door een stem die je niet kunt zien, maar wel horen. Door de kamers heen vind je verschillende puzzels die je moet oplossen alvorens je naar de volgende kamer kunt.

Portal achtige taferelen in CoLab

En dat principe werkt. Veel dingen in virtual reality zijn zo opgezet dat je er niet misselijk van word, en zo ook CoLab. De kleine titel die je even snel op je telefoon kunt ploffen en meteen kunt gebruiken mits je voor nu een Gear VR hebt weet vooralsnog indruk te maken door de Portal achtige achtergrondstem en de situaties die het oplevert als je de stem woord voor woord volgt. De puzzels zijn tot nu toe nog niet al te moeilijk maar naarmate je vordering maakt merk je wel dat het niveau iets omhoog gaat.

Technisch on par voor een mobiele game

Je kunt alleen wel zien dat het een mobiele game is. Textures zijn nog niet heel erg gedetailleerd en modellen zijn maar net fatsoenlijk opgebouwd om het goed herkenbaar te maken wat je nou precies aan het doen bent. De verwachting van ons is dat na de optimalisatie die zulke games aan het eind maken, de game een stuk beter om kan gaan met de hardware waar het op draait. Verder is op technisch vlak het waard om te vermelden dat de game zoals wel meer titels (Ik kijk naar jou EVE Gunjack) gebruik maakt van de nieuwste Unreal Engine.

Is deze titel nou echt leuk om te spelen? Voor de fans van Portal achtige spellen is het zeker aan te raden om de titel even te downloaden en rustig te bekijken. Heb je niks met Portal dan valt CoLab hoogstwaarschijnlijk voor je af. CoLab is nu nog gratis te downloaden als experiment op de Samsung telefoons die in de Gear VR passen. Later zal de game ook verschijnen voor de Oculus Rift en HTC Vive via Steam VR.

24 augustus, 2016

Beoordeling

80% Verrassend leuke demonstratie van een portal achtige titel

Trailer

Meer lezen over