Review: Wipeout Omega Collection

Informatie

Ontwikkelaar SCE Studios Liverpool, The Designer's republic
Uitgever Sony Computer Entertainment
Releasedatum 7 juni 2017
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms PlayStation 4
Genres Racing, Combat

Zeg je Wipeout, dan zeg je PlayStation. De twee zijn al sinds het begin van de PlayStation als spelcomputer onlosmakelijk met elkaar verbonden en ondanks een uitglijder in de vorm van Wipeout 64 mogen we wel stellen dat de populaire combat racing serie de console trouw is gebleven. Daarom is het ook wel vreemd dat er ruim twee jaar tussen de release van de PlayStation 4 en een Wipeout game zit. Wij gingen aan de slag met de nieuwste telg in de serie genaamd Wipeout Omega Collection.

Wipeout Omega Collection: Drie prima racegames

Je krijgt met de Wipeout Omega collection een haarscherpe remaster voor je kiezen. De banen en voertuigen die in de game zitten zijn niet nieuw, maar Wipeout heeft de gewoonte om zo afentoe boven te komen drijven en mensen te verbazen. De games in deze serie zijn dan ook alweer een paar jaar uit, te beginnen met Wipeout HD (2008) en Wipeout HD Fury (2008). De titels zijn 9 jaar oud en vallen inmiddels bijna in het Retro genre, maar dat maakt niet uit. De derde game die mag aansluiten bij de Omega Collection is Wipeout 2048, welke in 2012 voor de PlayStation Vita verscheen. Ook deze titel blaast dus alweer 5 kaarsjes uit dit jaar en mag dus al bijna bestempeld worden als een oude game. De content is voor meerendeel intact gelaten op een aantal belangrijke aspecten na.

PS4 Pro eigenaren rejoice!

Natuurlijk, op deze alinea krijg je als recensent vaak de meeste commentaren maar laten we beginnen met de grafische poetsbeurt die gegeven is aan de gehele collectie. De game loopt natuurlijk als een trein op 1080p met 60 frames per seconde. Dat heb je bij Wipeout ook wel nodig als je die snelle bewegingen soepel wil laten verlopen. De game ondersteunt ook HDR (High Dynamic Range) waarbij de kleuren dieper en feller worden doordat de TV meer kleuren kan weergeven. Zonder HDR televisie blijft er nog steeds een bloedmooie ervaring over. Heb je een televisie die 4K ondersteunt dan word Wipeout HD aangeboden in Dynamic 4K. Wat neer komt op een niet geheel 4K resolutie die bijgetrokken word door de rekenkracht van de PlayStation 4 Pro. Combineer je dat met nieuwe gedetailleerde modellen, betere lichteffecten, en vooral loeischerpe textures dan krijgt de game op momenten zelfs een vrij steriele uitstraling. Maak je niet druk, ook reguliere PS4 eigenaren kunnen genieten van de poetsbeurt die de games hebben gehad.

Wipeout Omega Collection op zijn best

Silky Smooth Gameplay

We kunnen wel schermen met hoe goed de game er wel niet uit ziet. Belangrijk is ook dat de game goed speelt. En gelukkig is dat een sterk punt van de Wipeout Omega Collection. De menu’s reageren afentoe wat later dan gehoopt maar tijdens races is er geen merkbare lag te vinden tussen het indrukken van de knoppen en wat er op je TV gebeurt. Iets waar Wipeout altijd sterk in is geweest en waar Sony met de PlayStation 4 de bal een beetje heeft laten liggen. De combinatie werkt echter meer dan goed in deze titel, want het gebeurde dus nooit dat wij door een haperende verbinding de muur in vlogen. Zou het dan toch per game verschillen?

En dan online racen

Online Racen begint al met een erg handige en beknopte menustructuur waarbij een enigzins beperkte maar ruim voldoende keuze word geboden tussen een aantal races die al bezig zijn in jouw regio. Jij joint en game en mag vervolgens meeracen met de eerstvolgende race die start. Zo zijn er eigenlijk altijd wel races om te doen en worden spelers geforceerd om samen te spelen. Een ander voordeel is dat je vaak races speelt die niet 1 tegen 1 zijn maar meteen 5 a 6 man tegen elkaar. De races zelf hebben ook maar weinig last van gevreesde vertragingen en andere ongein. De staat van dienst moet natuurlijk nog bewezen worden maar vooralsnog ziet het er rooskleurig uit voor de multiplayer van de Wipeout Omega Collection.

De Wipeout Omega Collection brengt drie games met een prima staat van dienst naar de PS4. De titels in de collectie zijn nooit heel populair geweest en kunnen dus op deze manier een glorieuze comeback maken. De bloedmooie graphics en zeer solide speelstijl van Wipeout halen het beste van de drie titels naar boven. Als je de collectie in huis haalt krijg je niet alleen drie tot in de puntjes verzorgde opfrisbeurten, maar ook een hoop nostalgie geleverd. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over deze reboot. Gold medal awarded!

14 juni, 2017

Beoordeling

87% Wipeout Omega Collectie is pure nostalgie in een gruwelijk mooi jasje

Bol.com

Trailer