Trials Fusion: Awesome Level MAX

Informatie

Ontwikkelaar RedLynx
Uitgever Ubisoft
Releasedatum 14 juli 2015
Gespeeld op
Platforms Xbox One, Xbox 360, Windows, PlayStation 3, PlayStation 4
Genres Racing, Trails

Ook downloadable content is bij Gamedomein over het algemeen zeer welkom. Zeker als het gaat om een redactiefavorietje. Trials Fusion is zo’n game en laat daar nou net nieuwe downloadable content voor uit zijn gekomen. Trials Fusion: Awesome Level MAX verlegt de grenzen van deze op momenten toch al absurde game.

En het verleggen van die grenzen begon eigenlijk al met onderstaande trailer waarin een kat op een eenhoorn te zien is. Juist om die twee personages draait Awesome Level MAX. De personages gedragen zich als een normale motor met een berijder maar zien er dus niet zo uit. Daarnaast is er in de singleplayer campagne ruimte gemaakt voor ruim 40 nieuwe trails om te volbrengen. Helaas zijn slechts acht van de trails te volbrengen met de nieuwe combinatie en daardoor voelt Awesome Level MAX niet aan zoals de trailer je doet denken. Awesome en over de top.

De meeste voldoening haal je nog steeds uit de competitieve modi die de game kent. De nieuwe trails zijn daarin speelbaar en ook het gebruik van het nieuwe personage is geen enkel probleem. Sterker nog, op sommige momenten kun je zo absurd omgaan met de eenhoorn/kat combi dat je op plekken kunt komen die je met de quad of motor gewoon mist. Juist doordat je de nieuwe trails kunt spelen in de multiplayer wordt de speelduur van de titel weer flink verlengt. Je moet de trails zoals je gewend bent natuurlijk wel zelf eerst uitspelen, maar daarna is de sky de limit.

Ook de level editor heeft weer een leuke boost gekregen in Awesome Level MAX. De nieuwe objecten die je ziet in de nieuwe trails zijn uiteraard ook hier te gebruiken en daarmee kun je dus weer goed aan de slag. Wij keken naar het aantal trails in de community en er wordt flink aan de weg getimmerd met de diverse DLC’s. Helaas hebben RedLynx en Ubisoft er voor gekozen om bepaalde trails te locken wanneer je de DLC niet hebt. Zo kun je enkel de banen spelen van content packs die je al hebt en dat is jammer. Zo kun je ook geen kennis maken met de nieuwe DLC’s. Iets wat je mogelijk over de streep trekt als het gaat om het kopen van nieuwe packs en misschien wel een season pass.

Onder de streep brengt Trials Fusion: Awesome Level Max niets nieuws naar de games. Wat nieuwe trails, een nieuw personage en de mogelijkheid om alle nieuwe objecten te gebruiken in de level editor. Niet wat we nog niet kennen dus! Toch verlengt het de speelduur van de game wel aardig en daarom is het ook aan te raden om indien je de game al hebt hem nog maar eens op te starten voor Awesome Level MAX. Je moet alleen wel heel goed bij jezelf nagaan of de prijs de middelen rechtvaardigt. Volgens ons is dat helaas niet het geval.

27 juli, 2015

Beoordeling

50% Awesome Level MAX doet wel wat nieuws, maar niet veel.

Trailer

Meer lezen over