WRC 7

Informatie

Ontwikkelaar Kylotonn
Uitgever Bigben Interactive
Releasedatum 26-09-2017
Gespeeld op Sony PlayStation 4 Pro
Platforms PlayStation 4, Xbox One, Windows
Genres Racegame

Als liefhebber van racegames vroeg Roel mij om eens te kijken naar WRC 7. Naast wat rondjes DIRT en vroeger veel  Colin McRae Rally, was dit weer eens een nieuwe ervaring. Natuurlijk zitten er ook wel eens rally mogelijkheden in de racegames die ik speel, zoals Gran Turismo en Forza. Maar bij WRC 7 is het wel duidelijk dat het uit een ander stuk hout gesneden is, en dat je je wel degelijk moet aanpassen om hier succes te behalen. Een leuke uitdaging dus, en eentje die ik met beide handen heb aangepakt. Want na enkele malen uit de bocht gevlogen te zijn, geeft WRC 7 je genoeg tijd en ruimte om jezelf te herpakken en de game goed te leren. Als je vanuit dezelfde hoek komt als ikzelf, moet je jezelf wel echt deze tijd gunnen.

Want wat begon het allemaal ellendig. Ik vloog letterlijk uit elke bocht en mijn auto was na de eerste twee races helemaal total loss. Gelukkig heeft de game een uitstekende solo arcade modus, waarin je in verschillende auto’s diverse tracks met hun eigen weersomstandigheden te testen. Jammer genoeg heeft de game niet echt een modus waarin je kunt oefenen of waarin uitgelegd wordt hoe je het beste de bochten kunt aanmeten. Net als in de echte rally races heb je uiteraard wel een bijrijder, en die geeft wel duidelijk aan wat er aan gaat komen. Hiermee heb je in ieder geval niet het gevaar dat je als leek niet weet wat er aan gaat komen. Alsnog vlieg je in het begin alle bochten uit bijna, maar na wat erkenning en herkenning vlieg je al snel over de baan heen.

Kwaliteit over kwantiteit?

Waar de game het meeste straalt is in zijn carrière modus. Hier begin je in het Junior segment en probeer je aan de hand van contracten jezelf op te werken naar de top. De game houdt het bijzonder simpel en zorgt ervoor dat je snel van race naar race kunt gaan. Dit is aan de ene kant een pluspunt, maar aan de andere kant mist het de nodige diepgang. De aanpassingsmogelijkheden zijn ook beperkt en je komt al snel in een loop terecht van races. Dit zorgt ervoor dat de game maar slecht echt op gang weet te komen en dat je alles maar snel genoeg gezien hebt. Dat geldt helaas ook voor de andere modi, omdat deze een deel van de carrière pakt, en deze de speler aanbied. Een leuke toevoeging is wel dat je alles wat je online kunt spelen ook splitscreen kunt spelen.

Waar de kwaliteit van de game ligt is voornamelijk in de gameplay. Hierin is de game strak en snel. Je vliegt snel van race naar race en de menu’s zijn lekkere makkelijk ingedeeld. Weinig keuze zorgt voor weinig stress. Je zit al snel in de auto en na wat aanpassingen in je rijgedrag rij je al snel driftend door de bochten. Het probleem is dat dit het eigenlijk is. Je rijdt snel en soepel, maar meer is het niet. Natuurlijk kunnen we dit de kwaliteit van de game noemen, maar ik wil er toch wel bij stilstaan hoe saai dit ook kan zijn. Wat niet echt gecomplimenteerd wordt door de grafische kant van de game. De auto’s zien er prima uit, maar de omgevingen zijn een beetje saai en niet gedenkwaardig. Daarnaast is de audio ook niet altijd even top, de autogeluiden schreeuwen uit mijn speakers, maar op een negatieve manier. Gelukkig is het overal pakket wel degelijk te noemen.

En dat is precies ook de conclusie die ik helaas moet trekken bij deze game. Het is allemaal degelijk en stijgt nooit boven zichzelf uit. De races zijn prima te rijden, maar de game geeft je geen reden om telkens weer terug te komen. Wat eigenlijk wel een gemiste kans is, omdat de basis meer dan prima is. De aankleding helpt de game helaas ook niet, en het lijkt wel alsof dat pas op het laatste moment is toegevoegd. Als fan van rallygames, en zeker racegames, zijn er betere alternatieven in een al kleine markt. Wat jammer is, want WRC 7 is niet alleen een goedkopere game, maar heeft hier en daar ideeën die prima een andere game hadden verbeterd. Het ellendige is alleen dat de game de landing niet weet te maken, en blijft hangen in middelmatigheid.

28 september, 2017

Beoordeling

55% Een middelmatige racegame

Trailer